Weekendje weg in Nederland

Weekendje weg in Nederland

Bij een stedentrip of weekendje weg denken mensen al gauw aan een leuke stad in Europa, maar hierbij worden vaak leuke steden in ons eigen land overgeslagen. Toch hebben we in Nederland ontzettend veel plekken waar je even lekker op vakantie kan gaan. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar een aantal verschillende weekendjes weg die gewoon in Nederland zijn.

Utrecht

De Domstad is een perfect voorbeeld van een ontzettend leuke stad die we gewoon in ons eigen land kunnen vinden. Utrecht heeft een prachtige binnenstad en daarnaast ook nog eens een mooie omgeving. Deze mooie omgeving is perfect voor een leuke fietstocht of een mooie wandeling. De binnenstad kan vervolgens prima dienen als plek waar je een hapje kan eten, een drankje kan drinken of om lekker te winkelen. Er zijn voldoende accommodaties in en om de stad waardoor een weekendjes weg prima te regelen is.

Haarlem

Mocht je op zoek zijn naar een wat minder drukke en toeristische stad dan is Haarlem hier een goed voorbeeld van. In Haarlem vindt je verschillende culturele uitjes zoals bijvoorbeeld het Frans Hals museum. Daarnaast biedt Haarlem de mogelijkheid om een reisje naar de kust te nemen om even lekker uit te waaien. Aan een dagje Haarlem heb je eigenlijk niet genoeg en daarom is Haarlem ook ontzettend leuk voor een weekendje weg.

Breda en Den Bosch

Twee gezellige steden in Brabant die dicht genoeg bij elkaar liggen om met elkaar te combineren. Breda en Den Bosch. In beide steden kun je ontzettend veel leuke dingen doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te shoppen in de ene stad en vervolgens een hapje te eten in de volgende stad. In Den Bosch mag natuurlijk een echte Bosche Bol niet ontbreken. Vervolgens kun je nog een rondvaart maken over de Binnendieze.

Maastricht

Een stad in Nederland die echt niet mag ontbreken op deze lijst is Maastricht. Dit is daadwerkelijk een van de gezelligste steden van ons land. De stad heeft een ontzettend rijke cultuur en geschiedenis die je al snel zult proeven wanneer je een weekendje weg boekt naar deze stad. Ook kun je er ontzettend lekker eten en het centrum verandert in de avond in een super leuke uitgaansgelegenheid. Voldoende dus voor een leuk weekendje weg.

Apeldoorn

Mocht je op zoek zijn naar wat rust en een stad waar toch voldoende te doen is voor jouw vakantie? Dan is Apeldoorn absoluut een must. Naast het prachtige Paleis het Loo, waar een bezoekje aan niet mag ontbreken, kun je ontzettend mooi wandelen of fietsen over de Veluwe. Vervolgens kun je een hapje of een drankje doen in de gezellig binnenstad.

 

Reacties zijn gesloten.