Top 5 vakantiebestemmingen in Europa

Top 5 vakantiebestemmingen in Europa

Er zijn heel veel toffe bestemmingen in Europa die je op je reislijst voor 2020 moet zetten. Van zomerse bestemmingen tot koudere bestemmingen, ons continent heeft het allemaal. Je hoeft helemaal niet ver te reizen om een leuke vakantie te hebben. Wij hebben daarom speciaal voor jou 5 vakantiebestemmingen op een rijtje gezet en vertellen jou graag waarom je juist deze plaatsen moet bezoeken.

1. Porto: sightsee’en, heerlijk eten en musea bezoeken

Porto in Portugal is een ontzettend mooie stad aan het water. Wanneer je in Porto bent waan je je in andere tijden. Het is een heel bijzonder landschap waarbij de natuur wordt gecombineerd met het echte stadsleven. Je kunt in Porto uren wandelen en niet uitgekeken raken. Van de kleurrijke dorpse straatjes tot de prachtige architectuur in hun wereldberoemde bruggen. Ben je het stadsleven zat, binnen 25 minuten met de bus ben je in de natuur. Ook fijn; Porto is ontzettend voordeling. Je kunt er al in een luxe hotel vanaf €60,- per nacht verblijven en heerlijk lunchen voor €4,50,-.

2. Londen: Musea, shoppen en hightea’en

Al jaren staat Londen op de nummer één als het aan komt op een citytrip vakantie. Londen is een hele hippe en trendy stad en zeer toegankelijk om naar toe te reizen. Als je geen zin hebt om te vliegen kun je sinds kort ook vanuit Nederland de trein naar Londen pakken. Binnen een kleine 3,5u ben je in het stadscentrum van Londen wanneer je met de trein reist, makkelijker kan haast niet. Londen is een hele dynamische stad met een bruisend stadsleven en heel veel interessante musea. The Science Museum is misschien wel het leukste museum omdat dit een heel interactief museum is waar altijd veel te doen is. Ook mag je een echte Britse High Tea niet overslaan wanneer je deze stad bezoekt. Want wie zegt dat High Tea’en enkel voor de Royals is? Ook jij mag genieten van deze heerlijke Britse scones, mini sandwiches en zoete lekkernijen.

3. Split: Bergen, zon, zee en strand

Wil je een fijne strandvakantie in combinatie met adembenemende natuur, ga dan voor Kroatië. Kroatië kent vele kustplaatsen, de één nog mooier dan de ander. Split is toch wel een groot favoriet. Dit plaatsje is een groot favoriet bij locals en internationale reizigers door de witte stranden, de budgetvriendelijke prijzen en het overheerlijke eten. Ook kun je vanaf Split omliggende eilanden bezoeken waardoor je nét wat meer van de omgeving meekrijgt.

4. Bilbao: Een dorpse stad met heerlijk weer

Bilbao is een prachtige stad met een dorpse vibe. Het is hier bijna het gehele jaar door heerlijk weer waardoor dit een fijne vakantiebestemming is. Je kunt hier uren door de stad slenteren, het ene steegje is nog mooier dan het andere. Ook kun je hier op bootjes varen door de Spaanse grachten. De rivier Ria de Bilbao omringt de hele stad waardoor je leuke dagtours kunt boeken en de stad te water kunt zien. Bilbao is een hele upcoming trendy bestemming dus bezoek de stad snel voordat er toeristen in overvloed zullen zijn.

5. Rome: Historie, heerlijk eten, musea

Rome heeft weinig toelichting nodig. Deze oud historische stad is een fijne vakantiebestemming om meerdere redenen. Naast dat je een blik kunt werken in het leven van de oude Romeinen kun je hier ook heerlijk tot rust komen. Deze stad heeft veel fijne hotels met overheerlijke spa’s. Ook is Rome slechts op 30 minuten van de Italiaanse kust verwijderd waardoor je een zon, zee, strand vakantie kunt combineren met veel musea bezoeken en het Italiaanse stadsleven.

Met deze tips weten we zeker dat jij Europa opnieuw zult ontdekken. Heel veel reisplezier !

 

Reacties zijn gesloten.